02 juli 2024

Ny månad, men samma mål ...

Jag kan inte fatta att det redan gått sex månader av det här året. Våren har swoshat förbi och vi är redan inne i högsommaren. Förra veckan tänkte jag mycket på vad jag redan åstadkommit, vad jag kunnat bocka av på min lista av mål för året och kom fram till att jag ligger rätt bra till, men så har jag ett relativt lugnt skrivår i år.

Jag har så klart saker att göra. Förutom den kontinuerliga marknadsföringen och hopp om att locka fler läsare så ska jag under juli börja omskrivningen av MHL. Jag håller på med en andra genomläsning nu, då jag mer konkret går in och redigerar med penna och färgkodning samt anteckningar om vad som behöver ändras. Jag har en rätt stor omskrivning framför mig som gäller mitten, men jag hoppas på att den ska gå rätt smidigt. Jag behöver tweaka en del i början också, få fram mer av deras osäkerheter och rädslor så man förstår deras agerande bättre och det inte bara blir en misskommunikations-trope, för det vill jag verkligen inte.

Det känns som om jag arbetat med det här projektet i en evighet, och ja, det är ju i alla fall över ett år sedan som jag började skriva på boken (eller egentligen flera år sedan, men långt innan bok ett blev antagen). Jag har velat fram och tillbaka över var jag ska börja deras berättelse, skrivit jag vet inte hur många börjor men inget har känts rätt, förrän jag gick tillbaka till min första instinkt, att börja totalt oväntat och helt olikt alla andra romanceböcker jag läst. Ni som följer mig på Instagram har nog läst om mina våndor lite titt som tätt.

Förutom redigering så leker jag lite med mina andra projekt, så som mitt fantasyepos som jag någon gång vill slutföra. Jag skickade en pitch till förlaget som ville ha en mer utförlig synopsis innan de kunde svara på om de ville ha den eller inte. Blev lite besviken över det, men ja, jag kan ju förstå att storyn kanske låter rätt generisk, men hade jag tagit tag i den då jag började skriva den för 10 år sedan hade det nog varit annorlunda. Nu är romantisk fantasy rätt utbrett och det finns många duktiga författare som skriver inom den. Så ja, jag får se om jag känner mig manad att fixa till det.