16 november 2022

Grattis Evelina!


Hipp hurra för Evelina idag! Som bekant spelar Evelinas 35-årsdag väldigt stor roll i Äkteskapspakten. Det är den som har fokus i boken. Inför släppet kunde man beställa en bokbox från Seraf förlag med ett signerat exemplar av boken och lite överraskningar. En av de saker som var med var just receptet på tårtan Evelina bakar. Det råkar också vara den tårta vi bakar allra mest här hemma när folk fyller år. 

Så jag tänkte dela den med er här också! 

Evelinas Rice Crispies-tårta 
Botten: 
 4 äggvitor (spara äggulorna i lämplig burk/skål till smörkrämen) 
 2dl strösocker 

Vispa ihop med elvisp i ca 10 minuter. Droppa i 4 droppar ättika och vispa lite till. Blanda försiktigt ned 3 dl rice crispies. Bred ut på plåt m bakplåtspapper. Jag skulle rekommendera att smeta ut så du får två bottnar direkt istället för att försöka dela på dem sen (om du inte gör dubbel sats). 

Grädda längst ner i ugnen på 125 grader i ca 1 ½ timme. Jag brukar låta dem stå kvar i ugnen över natten för att de verkligen ska bli torra. 

Smörkräm 
4 äggulor 
1 dl strösocker 
1 msk mjöl 1 dl vispgrädde eller ½ dl grädde och ½ dl mjölk 
100 g smör eller margarin (smör blir ju godast) 
2 tsk vaniljsocker. 

Blanda allt utom smöret och vaniljsockret i en kastrull. Koka upp till en jämn och tjock smet, det tar inte så lång tid så håll koll. Ta sedan av kastrullen och rör ner vaniljsocker och sedan smör klickvis. Det är bra om smöret är rumstempererat. 

Själva tårtan 
Bred smörkrämen på botten, ha på lite vispad grädde. Jag har på limezest och passionsfrukt också. Lägg på andra botten och bred över grädde och toppa med färska bär, limezest och passionsfrukt. Eller vad man nu vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar